Tips og anbefalinger

Leiebil
Firmaene holder til på flyplassen i ankomsthallen, og bil leveres stort sett ut i garasje anlegget (minus 1-2). Skilting fra ankomsthallen er enkel og sees best ved merking langs gulv. Vi anbefaler å leie bil hos noen som har utlevering på flyplassen, så du slipper transfer til ny location. Dette ser man på hjemmesiden til det firma man bestiller hos. Om du leier bil fra Goldcar eller Firefly, kan det være smart å betale for express ca €15, ellers kan du risikere kø i lang tid.

Det er også flere leiebilfirmaer i Nerja som vi har god erfaring med. Vi anbefaler Europcar, Lessaggro Cars eller Autos Nerja, telefon: 0034 952520694. 

Taxi fra/til flyplassen:    

Prøv vår nabo i Calle Carabeo for bestilling av taxi (inntil 4 personer) og minibuss (over 4 personer) til/fra flyplassen. Eierne av taxi-selskapet er ekteparet Teresa og José. De kjenner oss veldig godt og vi bruker alltid dette selskapet enten vi trenger transport tur/retur flyplassen eller når vi skal på utflukter. Pris for å bli hentet av taxi på flyplassen er €60-70, minibuss koster €90. Det enkleste er å fylle ut et lite bestillingsskjema på  www.taximinibusnerja.com    

Selskapet henter dere på flyplassen. De venter utenfor ankomsthallen med navnet deres på en plakat.

Lege:

Vi anbefaler et legesenter som heter Clinicas Rincon. Telefon: +34 952 52 10 45, Adresse: Calle Antonio Ferrandis. Hjemmeside: www.clinicasrincon.com

Disse er døgnåpen og har ambulanse, lege og spesialister, også tannlege. Legesenteret er privat og minner litt om norske Volvat. Husk pass. Mest sannsynlig får du dekket dine utgifter av reiseforsikringen din. Nødnummeret i Nerja er: 112.

Lokal kjøpmann og nabo:
Vis-a-vis boligen ligger en koselig, lokal matbutikk. Her finner du det det du trenger til hverdagen. Ekteparet Carlos og Alicia holder åpent stort sett til alle døgnets tider. Carlos er veldig hjelpsom og elsker å snakke engelsk. Han vet og kjenner til alt som skjer i Nerja by. Siesta er mellom kl. 14-17, ellers er butikken åpen fra kl. 9-21.  

Grilling på takterrassen:
Vi kan anbefale en grillkveld på takterrassen!
Kjøp alt du trenger hos Carlos, eller ta turen opp på en av de større butikkene (Supersol eller Mercadona) som har et stort utvalg av grillmat. Det anbefales også å ta turen til en av de mange lokale slakterne i byen.

Papagayo stranden:
Ligger på nedsiden av Balcon de Europa med adkomst ned fra siden. Her er stranden barnevennlig og ganske langgrunt. Oversiktlig og fin sandstrand med badevakt og toalett. 

Film på takterrassen:
Utrolig fin opplevelse og se en film fra projektoren. Flere DVD'r finnes i DVD-permer under tv'n. Projektoren er plassert i hylla under trappen opp til takterrassen. Legg dere ned på solsengene etter mørkets frembrudd og spill av filmen på en av de hvite murveggene. Dette er en herlig følelse som elskes av store og små. Skjøteledninger finnes i nederste kurv ved garderobeskapene på sjøsiden.

Høytider/festivaler i Nerja:        

Spanjolene elsker en god fest og benytter en hver anledning til å feire. De viktigste hendelsene i Nerja er Semana Santa (påske), Nerja Feria som foregår i midten av oktober og julefestivalen som varer til 6. januar. Her er en oversikt over høytider/festivalene i 2017:        

6. januar: Spansk julefeiring

16. og 17. januar: San Antón (nabolandsbyen Maro sin skytshelgen, San Antón).

23. februar: Nerja Karneval

28. februar: Dia de Andalucia

2. april: Dia del Residente (innbyggernes dag)

9. april - 16. april: Påske. Semana Santa = den hellige uken, markeres en hel uke til ende med prosesjoner i gatene i begynnelsen av uken.

3. mai: Las Cruces de Mayo (korsenes dag)

Mai: Noche en Blanco (en kulturell begivenhet)

15. mai: San Isidro Labrador (bøndenes dag/jordbrukshelgenen)

23. og 24. juni: San Juan (St. Hans)

16. juli: Virgen del Carmen (fest for jomfruen Carmen)

August: Fieste Blanca/White Party (Årlig friluftsfest som arrangeres for ungdommen. Festen finner ofte sted på stranden med musikk fra lokale grupper og DJ's).

24. august - 27. august: Festival de las Tres Culturas

Andre uke i september: Feria de las Maravillas (Rundt 9. september hvert år feirer Maro sin skytshelgen, Virgin of Wonders)

7. oktober - 12. oktober: Nerja Feria (Parkeringsplassen rett bak Carabeo forvandles til et tivoli med mye lyd).

Desember: Jul og nyttår 

Film på takterrassen i måneskinn

Nyeste kommentarer

17.11 | 07:00

Fantastisk utsikt. Utrolig velutstyrt. Gode senger. Hyggelig kontakt ...

13.10 | 09:38

Takk for hyggelig tilbakemelding og velkommen tilbake

01.10 | 17:52

En flott leilighet sentralt i gamlebyen (Calle Carabeo), kort vei til alt! Sol ...